top of page
Untitled Project.jpg

FRANKY

Afstudeerproject

 

Jun - 2020

Image 09.png

Fietsverlichting

Een fietsverlichting die je niet kwijt wilt raken! In de stad is het een wel bekent fenomeen om een fiets te hebben waarbij de verlichting minder lang  mee gaat dan je fiets. Of nog bekender een fiets zonder licht. Allen dat mag niet. en is natuurlijk niet handig. 

Vandaar Franky! 

Franky is te bevestigen op elke fiets. Op vrijwel elk deel van een fiets. Kan tegen storm en houdt je zichtbaar in de storm. Geeft van te voren aan wanneer Franky weer aan de lader wil. gelukkig is dat pas na 72 uur. Dat is gemiddeld een half jaar voor Scholier. Opladen gaat met een usb-c opladen achter een waterspluitende klep.

Ontwerp

FRANKY heeft een modern en trendy ontwerp. Anders dan de meeste fietsverlichting. De essentie van fietsverlichting is opvallen en dat doet Franky dus ook. 

 

Franky is ontworpen voor een jonge doelgroep. Een doelgroep die nog vaak de fiets pakt. Door dik en dun gaat met zijn haar fiets. Veelal woonachtig in de de stad.  Franky hoort bij de fiets maar net zo goed bij de persoon. 

Image 14_000.png
Image 08.png
Image 32.png
Schermafbeelding%202020-09-15%20175735_e

Technische aspecten

Het ontwerp is op een slimme manier opgebouwd. Rekening houdend met alle toleranties, waterdichtheid en snelle assemblage.

 

FRANKY zal geproduceerd worden door middel van 1K spuitgieten. Dit is voor de producent de gebruikelijke manier. Daarnaast kunnen alle verschillende onderdelen en materialen gemakkelijk met elkaar bevestigd en van elkaar gescheiden worden.

Afstudeerproject 

Het bedrijf

Urban Proof, onderdeel van U+ concepts, is een merk dat zich richt op de verkoop van fietsaccessoires. Urban Proof staat voor een betaalbare prijs, een goed ontwerp en kwaliteit.


Het optimaliseren en continu verbeteren van deze drie zorgt voor steeds betere producten. Dit project sluit aan op het nieuwe submerk, Urban Proof recycled, waaronder duurzame accessoires ontwikkelt worden,

De opdracht

“Alledaagse producten horen gewoon duurzaam te zijn voor iedereen. Net zoals iedereen veilig op de fiets moet zitten. Dit betekent dat een duurzaam product bereikbaar moet zijn voor iedereen, dus ook financieel. Duurzaamheid zit hem niet in big life changes, maar het zit hem in de kleine dingen waarbij iedereen kan meehelpen, want elk klein beetje is bij elkaar een hele hoop.”

De motivatie

De opdracht luidt: Ontwerp voor Urban Proof een duurzame fietsverlichtingset. Bij het ontwerp van het product wordt aangesloten op de stijlkenmerken van Urban Proof recycled en wordt duurzaamheid toegepast op het gebied van energieverbruik. Specifiek het energieverbruik in de exploitatiefase.

“Duurzaamheid hoort niet  onbetaalbaar of alternatief te zijn. Het hoort gewoon te zijn."

  • Black LinkedIn Icon
  • facebook
  • instagram
bottom of page