top of page

Basisbehoefte in het basisonderwijs

De basisbehoefte van de mens zou de belangrijkste basis moeten zijn van het onderwijs. 

Net als de Piramide van Maelow aangeeft pas wanneer de basisbehoefte goed zitten kunnen mensen aan hogere behoeftes. Vandaar dat het van belang is dat kinderen weten hoe ze deze moeten vervullen. Nu maar ook oplater leefttijd. 

meisje1 - 1.png

Het onderzoek

 Deze opdracht was volledig vrij. Op deze manier werd er bekeken tot welke uitkomsten men kwam. Voor een verbetering aan de maatschappij.

De gekozen categorie was zorg. Al snel kwamen we erachter dat de meeste doden door ziekte veroorzaakt worden door slechte levensgewoonte.. Na verder onderzoek en deze kwestie voorgelegd te hebben aan verschillende professionals werd het duidelijk dat het allemaal begint bij de opvoeding. 

Vandaar de slogan beter voorkomen dan genezen.

Aan de hand van deze kennis was het de bedoeling met een bepaalde techniek dit probleem aan te gaan. Ook hiervoor werd er onderzoek gedaan. Hieruit kwam naar voren dat VR en AR technieken tegenwoordig handige tools zijn bij het begeleiden van kinderen.

De uitkomst

Een VR spel wat op school gespeeld wordt. Dit spel kan ook buiten schooltijden gespeeld worden. Hiervoor is ondersteuning van ouders nodig. Om ervoor te zorgen dat het spel hier niet van afhankelijk is, is ervoor gekozen het voornamelijk op scholen te spelen. Dit spel  brengt gewoontes van het kind in kaart. Na een aantal dagen gebruik worden gewoontes al inzichtelijk.

Deze gewoontes gaan over alle gedragskenmerken, eetgewoontes en veel uitgevoerde activiteiten. Daarnaast zal dit spel samenwerken met de GGD voor regelmatige coaching, zodat het thuis ook goed verloopt.

ideation.jpg

De onderzoekmethodes

Schermafbeelding 2020-09-27 194350.png
Schermafbeelding 2020-09-27 192020.png
Schermafbeelding 2020-09-27 194445.png
  • Black LinkedIn Icon
  • facebook
  • instagram
bottom of page