top of page

Modulecious

Modulair ontwerpen

Het ontwerpen van een koffiemachine welke op zoveel mogelijk locaties gebruikt kan worden stond centraal in dit project. Hieruit komt de grootte wens naar modulariteit voort.

De genoemde locaties zijn van de klassieke sfeervolle koffiebarretjes tot aan hippen trendy koffietentjes en het liefst nog veel meer horecagelegenheden. Waarbij kwantiteit een steeds grotere rol speelt door de coffee to go. Echter mag dit niet ten kosten gaan van de kwaliteit.

eind model.jpg
Afbeelding2.jpg
Afbeelding4.jpg
2_edited_edited.jpg
Afbeelding1_edited_edited.jpg
2_edited_edited.jpg

Verschillende componenten

In de meeste ideale positionering

Het heetwatercomponent bevindt zich aan de zijkant. Zo kan deze altijd bediend worden. Verder neemt het dan zo min mogelijk ruimte in binnen het espresso apparaat. 

Tussenin staat een component voor de koffie kopjes, zodat deze warm gehouden worden.

Verder kunnen er twee kopjes koffie tegelijkertijd gezet worden. Dit kan naar wens uitgebreid worden.

8.jpg

Ideevorming

Gegarandeerd goed

Voor het uiteindelijke ontwerp zijn een verschillende schetsen gemaakt en geprobeerd.

Verder was het van belang dat overal rekening mee gehouden moest worden. Dus ook de productie, tolerantie en maakbaarheid. De modulariteit heeft telkens een leidende rol gespeeld in de verschillende ontwerpen.

eind model.jpg

Design

Uitstekende resultaten

Dit design straalt een aantal dingen uit. 

Zo zal het de warmte van een oud klassiek koffiehuisje uitstralen door middel van de houten platen. 

Het RVS geeft een industrieel gevoel. Zo is het echt een machine die werkt. Maar ook een machine die al lang bestaat en dus de koffie zet die we willen. 

Ook is de piston toegepast in het ontwerp omdat dat veel vertrouwde gevoelens overbrengt bij het zetten van koffie. Zo voelt het als echt verse koffie welke de Barista speciaal voor de gast zet. 

Wel was er veel vraag naar vernieuwing. Het display is hier het resultaat van. Zo kan de Bastisa precies in stellen wat de gast bestelt en krijgt de klant ook precies wat die wilt. 

  • Black LinkedIn Icon
  • facebook
  • instagram
bottom of page