top of page
IMG_7654 (1).JPG

JAYEON

Sfeervolle kusudama origami nachtlamp

Door deze vouwtechniek ontstaat er een modulair systeem. De lamp beschikt over aanpasbare vlakken waarmee het doorlaten van het licht aan te passen is naar wens van de gebruiker. Op deze manier kan er de juiste sfeer worden gecreëerd in de slaapkamer.
Dit nachtlampje is plat te verpakken en te vervoeren. Hierna door de persoon te vouwen. Hierdoor ontstaat er een eigen handdruk op de lamp. Hierdoor is iedere lamp uniek en past deze volledig bij gebruiker.

Hoe de lamp gemaakt is

De lamp is gemaakt van laser gesneden stukken vouwkarton. Dit vouw karton is zacht met de hand gegraveerd en gevouwen tot 36 onderdelen van een kusudama origami bal. Na 1 keer de vouw en de gravering er in te hebben gezet is de vouw gemakkelijk. Te herhalen door de gebruiker.


Verder zit er een verbindingsstuk in die vast zit in 3 afzonderlijke onderdelen die de fitting van de led-lamp staande houdt. Tevens vormen deze 3  onderdelen de voet van de nachtlamp.

IMG_7087.JPG
IMG_7086.JPG
IMG_3129_edited.jpg
IMG_7089_edited.jpg

De belangstellingen van de lamp

The Story

Deze lamp is geheel geïnspireerd op de kusudama techniek van uit Japan. Deze techniek bevat meerdere duurzame voordelen, zo is met deze techniek er geen verbindingsmateriaal nodig. Waardoor de lamp van één materiaal gemaakt kan worden. Verder kan de lamp door deze techniek plat worden vervoerd. Wat bespaard in massa. Wat deze techniek ook met zich mee brengt is dat bij het maken bij deze lamp men zijn eigen handdruk erop zet. Dit maakt dat de lamp voor de persoon nog meer waarde zal hebben. Omdat ieder zijn eigen perfecte imperfectie het mooiste is.

  • Black LinkedIn Icon
  • facebook
  • instagram
bottom of page